ciabel

Alla inlägg under maj 2009

Av Ciabel - 20 maj 2009 08:11

Onsdag morgon och jag råkade läsa på mjölkpaketet när jag skulle hälla i kaffet. Närproducerad mjölk står det. Fortsatte läsa och jag vet inte vad de har för uppfattning om närhet men mjölken kommer från gefleortens mejeri!!!

Ingen som tänker miljö där inte när vi har ett mejeri ca 2 mil härifrån. Det snackas och skrivs dagligen om att man ska dra ner på transporterna för att minska avgaserna och spara på miljön men här har man i alla fall inte tänkt i de banerna.


Idag blir det snabbstädning och packning för lilla familjen åker till landet ikväll efer barnens judoträning. Pojkarna ska gradera ikväll så, LYCKA TILL!

Själv jobbar jag 2 nätter så på fredag morgon sätter jag mig på bussen direkt efter jobbet så får de komma och plocka upp mig i Norrtälje.


Solen skiner och det är redan riktigt varmt ute, känns som det blir en härlig sommardag.


Har problem med ensamträningen med Napoleon. Fast jag har sprungit ut och in hysteriskt kan man tycka och bara haft dörren stängd några sekunder står han och "gråter". Vet inte vad jag ska göra mer. Ngn som har ngn patentlösning?


Nä nu kallar plikten (Napoleon)

Puss och kram mina goa vänner

Av Ciabel - 18 maj 2009 21:58
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Ciabel - 17 maj 2009 01:37

Jaha vad kan man vänta sig? Stackars Malena dunderfloppade i eurovision men men! Tycker hon gjorde ett bra framträdande i alla fall men måste nog hålla med alla som röstade att rätt låt vann. Grattis Norge!!!

Av Ciabel - 16 maj 2009 13:25

Lördag och nyvaken!

Överlevde cykelturerna den här gången också. När jag ska hemåt är det en sån uppförsbacke utan dess like, både brant och skitlång och envis som jag är bara vägrade jag kliva av utan jag skulle bara upp men det känns ni i lårmusklerna.

Och så ont som jag har i svansen!!!

Fattar inte, den använder jag ju inte när jag cyklar.

Har fått för mig att även om mina luftrör inte riktigt funkar som de ska just nu mår de bara bra av det här. Hostar ngt kopiöst, riktig astmahosta ni vet där det går finfint att få in luften men ut är det stopp.Blir nog bra tids nog.


Här skiner solen för fullt och när jag tittar ut ligger det folk lite här och var och solar men jag orkar inte idag.

Ska passa på att bara vara nu när jag är själv för i morgon kommer familjen hem från landet.


Typiskt att man ska jobba onsdag och torsdag för annars hade vi kunnat åka ut redan på onsdag eftersom barnen är lediga torsdag och fredag men,men....


Hoppas att det blir lugnt på jobbet i natt för man bara måste ju titta på Malena då hon antingen gör succe´eller floppar totalt!

Jag gillar hennes låt, lite utöver det vanliga men min stora favorit i den svenska uttagningen var Caroline af Ugglas. Antingen avskyr man henne eller älskar henne och jag tillhör de sistnämnda.


Nehej nu till en mugg kaffe och den där som säkert är jättebra för piprören.

Kram go´vänner


Av Ciabel - 15 maj 2009 08:37

Den här dagen känns lite jobbig måste jag säga.

Har hostat hela natten igen, kanske måste gå till läkaren men orkar inte höra deras tjat om min rökning så jag står nog ut ett tag till.


Ska förbereda middagen redan vid lunch idag för direkt barnen kommer hem ska jag ner på skolan i möte med psykologen och Bels lärare ang utredningen som inte visade ngt utan bara kostade massa pengar.

Innan det måste jag packa åt familjen så det är klart när jag kommer hem igen så de kan åka direkt till landet efter middagen. Själv jobbar jag helgen igen. Känns som jag jobbat varje helg nu ett tag men det beror nog på att vi var på kryssningen förra helgen och alla passbyten den senaste tiden.


Måste försöka hinna med en livräddning på mina naglar också för de har Napoleon gnagt ordentligt på.


Igår när vi var ute han och jag kom en riktig goding med sin boxertik som är ca 1 år. Körde lite social träning med Nappe då, för han är livrädd för andra hundar. Nu råkade hon komma för nära tyckte han, ½meter så han skrek som om ngn stod och tuggade på honom. Måste nog träna en massa på att möta andra hundar. Förvisso har jag hellre en hund som inte bryr sig om andra hundar än en som är helt tvärtemot men hälsa och leka med utvald skara behöver han.


Är så glad för att I-L:s utredning är färdig men nu börjar hennes väntan på fk:s handläggare som ska fatta beslut. Energikrävande om ngt att vänta i ovisshet!

Kram på er


Av Ciabel - 13 maj 2009 13:47

Vilken kanontrevlig kväll vi hade!

Vi har så mycket att prata om och stämningen förhöjdes rejält av den supergoda surströmmingen.

Dessutom gick ju Malena vidare till shlagerfestivalsfinalen!

Var hemma tidigt, ca kl  23. Behöver inte bli senare när man gör ngt sådant tillsammans.


Sov sedan relativt ostört till 02 sen fick jag lägga mig på soffan med min hosta. Napoleon kom och höll mig sällskap.


Apropå Napoleon så är han otroligt skitsur på mig just nu!

Stoppade honom i duschen för han luktade en salig blandning av olika parfymer. Efter det blev det fön och borstning. När han var klar lade han sig i soffan och vägrade titta på mig på 4 timmar.


Nu kommer snart barnen hem från skolan så då ska jag cykla och handla lite.

Idag blir det kyckling med curry till middag!


Inga-lill min goa vän jag tänker på dig varje dag nu och hoppas allt går bra med FK.

Puss på er!

Av Ciabel - 12 maj 2009 13:55

Fan vad arg jag är!

För några veckor sedan försvann som sagt Bels busskort ur väskan i trängseln på skolan när hon skulle gå och låsa in det i sitt skåp. Idag ringde hon hem igen ännu mer förtvivlad!

Hon hade sin nyckelknippa med hemnyckel, cykelnyckel och skåpnyckel i väskan i klassrummet när hon sattute och jobbade med sitt projekt vid datorn.

När hon kom tillbaka in är det första hon ser att väskfacket där nycklarna ligger är öppet och självklart är nycklarna borta. Ingen vill kännas vid att de sett ngt och man får för fan inte visitera ngn utan då måste man ha personmisstanke och kalla in polis som visiterar.

 Kan inte föräldrar lära sina djävla ungar skillnaden på mitt och ditt och att respektera andra och deras egendom????


Många svordomar nu men så känner jag. Om inte nycklarna har kommit fram till imorgon bitti blir det polisanmäan och en Cia som vänder upp och ner på skolan.


 Ikväll ska jag träffa tjejgänget och äta surströmming!

Finns inga fel tider för det!

Återkommer i morgon, ska avreagera mig på dammsugarn nu


Nu tror ni nog jag e´tokig men jg e´redan tillbaka kl:16.30

Djävulskap på högsta nivå är vad det är.

Först busskortet, sen har det försvunnit pennor, pennskrin och i förra veckan var tom väskan borta. Hittades i ett klassrum bel inte varit i och nu då nycklarna!

De återhittades i ett litet litet fack i väskan som varken Bel eller jag visste fanns så det är helt klart någon som djävlas!

Nu behöver jag inte göra ngn polisanmälan men va fan att man inte ska få ha sina saker ifred.

Nu ska jag laga mat till lilla familjen, lax i ugn m romsås innan jag cyklar iväg till min tjejträff (tjej o tjej vi har en spännvidd mellan 35år- 70)

Och du Susse gumman! Det går visst att äta men man måste lära sig det. Jag äter däremot inte kroppkakor för det accosierar jag med klister!

Av Ciabel - 11 maj 2009 08:19

Ja då e´det måndag igen!


Som sagt var vi på kryssning lördag till söndag med Birka Paradise. Vi hade fått den av vår vän, bestman, Bels gudfar Nisse i gemensam 40-års present.

När vi kom på båten fick vi en hytt högst upp under soldäcket. En flaska skumpa stod också i hytten så den sippade vi på. Jättemysigt.


Ner och åt ala carte´innan vi besökte tax-freen. Sen var det bara att chilla med en öl.

Fick faktiskt Stefan att dansa under kvällen trots att han avskyr att dansa, själv älskar jag det.

På discot var vi bland de äldsta men på det andra dansgolvet var vi på tok för unga.

Gick o lade oss vid halv två sen upp till frukostbuffe´n.

 Nu började det bli jobbigt! Saknade barnen så jag höll på att bli tokig. Vi har väl haft barnvakt 2-3 gånger under alla år för att göra ngt annat än jobba eller gå på möten.

Längtade bara hem så när det hade lugnat sig på soldäck slog vi ihjäl några timmar i bubbelpoolen. Vi har bara ägnat oss åt att bara vara tillsammans och haft jättemysigt.

Men lite "bond-och pensionärsvarning" var det på den här båten. Otroligt dyrt var det också!

Väl iland kom Nisse o hämtade oss så åt vi thaimat på vägen hem.  Mötte upp svägerskan och kusinen för att hämta Napoleon. Han slog knut på sig själv av lycka. Det hade gått jättebra (sa till sosso innan att om hon inte ville bli väckt under natten skulle hon ha han i sängen) Och så blev det.

Var skittrött igår kväll så jag lurade på soffan.

Börjar bli för gammal för sånt här.

Annat var det förr då man höll igång hela helgen!


Kan ngn förklara varför barn alltid visar sin sämsta sida när de varit borta? Precis som de straffar en för att man "lämnat bort"dem!

NU ska jag röja ur alla sängarna och städa av lite. Sen när Bel kommer hem ska jag cykla iväg o panikhandla lite.

Stefan kanske åker ut till landet ikväll för han ska bytra bränslepumpen (tror jag  det var) på båten.

Kram mina goa vänner

Skapa flashcards