ciabel

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ciabel - 23 augusti 2009 16:16

Ja nu sitter jag här vid burken och har förberett middagen medans jag väntar på Lisa.

Snart kommer hon med Nellie och Simon för att klippa ner vår lilla Napoleon. Skönt att få det gjort före kastreringen på tisdag. Hade ju även bokat så de skulle operera bort hans mjölkhörntänder men tror ni inte att den sista av dem tappade han igår:)

Lägger in kort senare på den nyfriserade lilla vilden.

Har mailat t syrran in the big USA o frågat om hon kan köpa och skicka klippmaskiner till mig därifrån. De kostar inte ens en tredjedel av här hemma och då pratar jag Oster gold a5.

Skulle vara skönt så kan jag sköta klippningen helt själv i framtiden.

För den som är nyfiken finns det bilder under napoleon på hemsidan

www.angsebo.se

ANNONS
Av Ciabel - 23 augusti 2009 06:29

Glömt att berätta att både Johannes och Belinda var hemma sjuka i fredags. Bel har feber, halsont, snuva och beskriver att det är "trångt" när hon andas så jag får hålla koll på henne så d inte e´ngn svininfluensa. Johannes hade ont i mage o skalle men är med i spelet igen.


Igår åkte jag till jobbet redan vid 18 tiden för vi skulle fira vår biträdande chef som fyller 50 år. dessutom ska hon i dagarna sluta hos oss för att bli verksamhetschef på ett annat boende.

känns lite som att få benen undansparkade för hon har verkligen ställt upp på oss nattpersonal.

Hon bjöd på persisk buffe´och jag åt så jag höll på att spricka innan jag gick in och började jobba medans festen pågick.

När alla festdeltagare gått hem drog pedanten fram o satte igång med att städa upp alltihopa.


har inte suttit mer än ca 15 minuter i natt då vi fikade så nu är både kropp och själ helt slut.

ska bi skönt att komma hem o sova efter det här men om jag känner min lilla Nappe rätt kommer han göra allt för att komma in och dra av mig täcket.

 Natti mina goa vänner!!!!


ANNONS
Av Ciabel - 20 augusti 2009 12:47

Nappe var som sagt med på jobbet igår natt och ni må tro att han vet vad som väntas av honom. Rakt upp till en boende med lång framskriden parkinson så hon fick trassla in sina ryckiga fingrar i hans päls och sen sov hon jättelugnt hela natten. Hon behöver en hund i sängen inte en massa kramplösande och lugnande. Jag är rätt emot många av de mediciner som används så jag brukar alltid försöka med allt innan man tar till med. T e x en kopp varm mjölk brukar göra undervärk på en orolig själ.


Idag har jag tvättstugan igen. Fick ngt ryck igår och rev ur alla sängar så tvätt blev det, sedan har jag skuret badrummet idag. Fattar inte var allt damm kommer ifrån.

Ikväll ska vi göra det enkelt för oss så vi beställer en familjepizza så vi kan äta och åka o storhandla i godan ro. Det ekar i våra skåp. Blir så när man är på landet hela sommaren och sen började jag ju jobba på en gång så det har inte funnits tid.

Nästa vecka börjar friskis o svettis så då blir det att köra. Har varit så rastlös i kroppen de här 2 veckorna då det inte varit ngn träning. Släpat den lilla stackarn på 4 ben på raska långpromenader och cyklat hysteriskt. Tänk vad snabbt man blir träningsberoende.

Kram på er

Av Ciabel - 19 augusti 2009 02:01

Varit ett tag sen jag skrev nu. Sist skulle jag flirta med gräsklipparen ju. Inte gick det heller,ingen soppa och jag vet inte vad det ska vara i så jag gick över till grannen och lånade deras handjagare istället. F-n vad jobbigt det var och blåsor i händerna fick jag med.


Sitter min andra natt på jobbet nu och är allt annat än pigg. dessutom övermätt för vi fick ett ryck och köpte kräftor så nu har jag ätit så det svider i munnen. Napoleon fick följa med inatt för i morse när jag kom hem stod han och ylade hysteriskt fast det bara handlade om några minuter och det klarade han före sommaren. Mailat till tidningen härliga hunds hundcoatch och frågat om han har några fler träningstips än det vi redan gör, dvs går ut några minuter och sedan in igen.
Nu larmar det så nu vill det till att jobba.

Kram på er mina goa vänner ni är guld värda

Av Ciabel - 11 augusti 2009 10:22

Ja då är det bara den här veckan kvar innan allvaret börjar igen!!!

Hela sommaren har varit suverän med både väder och aktiviteter. I morse kom ett lass grus som vi krattat ut på vägen för att jämna ut alla gropar.

Ska se om gräsklipparen är mer samarbetsvillig än vad båten var för i såna fall tar jag en sväng med den under dagen.


Köpte en skitbillig pälstrimmer på rusta för ca 6 veckor sedan och visst kan man inte räkna med strålande resultat för 149 kr men hade väl räknat med att den skulle orka klippa nos och tassar mer än 1 ggr. I alla fall är det ju 1 års garanti på skiten så idag skulle min goa svärfar åka förbi och byta den när han är in till stan.

Så passa dig nu Napoleon!!!!

Barnen klättrar både på mina nervknuter och på varandra för nu är det inte så många kvar här ute att leka med. De flesta har börjat arbeta men det är lika bra att vara  kvar tills på söndag för det finns inte mer att göra hemma.


Nä nu ska jag flirta med gräsklipparen.

Puss på er

Av Ciabel - 2 augusti 2009 14:56

Ja då är det söndag igen. Jobbar sista natten inatt sen är det 2 veckor semester igen så jag ska inte klaga.

Försökte mig på att lära mig köra båten i veckan som var men inte ville den starta inte. Ringde Stefan och det var bara att trycka in nyckeln, vrida om och gasa! Just vad jag gjorde men inte fan gick det för det. Sen kom han ut på kvällen, satte sig i båten och gjorde samma sak o då minsann passade det att starta. Vår båt är tydligen en enmansbåt, inte ngn annan som ska köra inte.

I morgon bitti ska jag försöka övertyga svärfar att vi ska stanna på willys och handla när han hämtar mig i Norrtälje för skulle jag be S så visst skulle han handla men vad får jag? vet man aldrig!


Den här veckan är sista veckan med ute friskis så sen blir det att börja hemma. Börjar få upp flåset nu, det märks när jag cyklar till jobbet. 40+ och börjat träna för första gången i hela sitt liv, vad ska vi kalla det mina vänner? Kanske en liten 40 års kris kanske, inte vet jag.

På torsdag kommer min väninna Ann-britt ut till landet med sina pojkar som tränar judo med våra barn och stannar en natt. Ska nog äta surströmming då tror jag nog. Måste passa på!

Nehej en dusch och packa ihop sen till jobbet så hörs vi av om 2 veckor.

Av Ciabel - 1 augusti 2009 02:49

Då e´jag hemma och jobbar helgen då. Satt o kuskade 2½ timme buss innan jag var framme och väl här insåg vi att det blivit ngt fel med vikariebokningen för inatt. Vi är 3 som jobbar varje natt med ansvar för varsin våning men inatt bidde vi bara 2. Inte en själ som vill gå in och jobba en fredagnatt när man ringer kl:21

Har full förståelse för det men gud vad vi fått springa i trapporna.


Ska klippa ner Napoleon helt när jag kommer tillbaka till stugan på måndag, sååå mycket fästingar där och de är så svåra att se nu när hans svarta päls börjar bli lite längre.


Han har vuxit så det knakar nu i sommar. Jag som trodde han skulle stanna som toy. Nu är han ca 33 cm hög och väger över 4 kg. Skönt då kan jag sluta oroa mig.


Nej nu måste jag springa på ett larm.

Ha det gott go vänner

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se