ciabel

Alla inlägg under september 2009

Av Ciabel - 5 september 2009 04:42

Igår när jag vaknade nös jag och det kliade i näsan så jag höll på att bli galen.

Fixade så familjen kunde åka till landet när Stefan kom hem, sen lade jag mig att vila på soffan tills det var dags att bege sig till jobbet. Vad tror ni?

Jo vaknade totalt genomförkyld halv åtta på kvällen!!!!

Inte ens ide att ringa sig sjuk för det fattades redan vikarier så trots florerande svininfluensor och you name it var det bara att packa sig iväg.

Nu tror jag då rakt inte att det är ngt annat än en ordentlig bondförkylning för allt sitter i näsan men skulle det bli ngn som helst försämring idag får jag nog vackert stanna hemma föe folk är så hysteriskt oroliga just nu.

Kom underfund med VARFÖR jag blivit förkyld alldeles nyss...

Blir jag sjuk blir jag alltid det när "normala" kvinnor får humörsvängningar dvs pms. Låter nog inte klokt men jag vet fler som blir sjuka just då.


 

nej nu ska jag åka hem och sova om ett par timmar vilket känns välbehövligt.

Kram på er mina goa vänner

ANNONS
Av Ciabel - 3 september 2009 14:25

Var som sagt till vårdcentralen i morse med min hallux valgus.

Började med att fylla i om läkarbyte då jag lessnat på min hokuspokus doktor som botar allt med ipren. Var i och för sig länge sen jag var hos henne men då var jag där med min axel och blev ordinerad just ipren. Ett år senare dvs i vintras var jag till en annan av läkarna och då fick jag en kortisonspruta som hjälpte ngt otroligt så nu har jag listat mig hos honom istället.

I alla fall när jag väl kom in t läkaren tittade han och klämde o jag bara kände att trycker du en gång till får du en rak höger. Sen tittade han även på den vänstra och konstaterade att den också var på G men den gör vi inget åt innan den ger problem.

Sen flinade han o sa att vi måste kolla urinsyrorna för gikt ger samma symtom. Bara stirrade på honom, jag är av fel kön och fel ålder!!!

Då garvade han bara och sa att det måste finnas med i remissen t ortopeden annars dröjer det x-tra för det måste kollas först så det var bara att vackert gå till lab. Nu e jag blodfattig, vampyren tog ETT HELT RÖR....

Jag som hatar nålar och sprutor till max men låta bli att titta går ju inte för jag måste ju se att han gjorde rätt:)

 Nu väntar jag i alla fall på att få hoppa på kryckor:)


Varit ute och tränat med Napoleon och vid varje promenad får man passa på med basic övningarna och jag måste säga att han är för snabblärd!

Allt vi fick i läxa börjar sitta som en smäck så det är bara att köra på.


Nu ska jag hämta tvätten och sedan sätta pojkarna i arbete. De har utegångsförbud den här veckan för de smet ut olovandes härom kvällen.

Så idag ska de få laga middagen. Blir korv-och rotfruktsgryta vilket de älskar. Får våra barn välja middagsmat blir det antingen det eller fisk så riktigt som andra barn är de då inte.


Jobbar nu 4 nätter och funderar på att ta med Nappe ikväll.

Ha det gott mina vänner

ANNONS
Av Ciabel - 2 september 2009 08:42

Jo nu märker man att det är i sverige vi bor och att det vankas mot höst.

Regnet öser ner och jag ser inte ens en ljusare grå fläck i det grå.


Idag blir det att baka bullar och bröd.

Torka mer äppelringar för barnen åt upp alla innan jag ens hann ta dom ur torken.


Apropå torken jag har:

Min gubbe älskar teknik dvs alla tekniska prylar man kan ha. Och jag är otroligt glad för det för annars hade jag stått utan "torkskåp" , bakmaskin, soda steamer, ja allt som gör livet lite lättare och roligare.


Tänkte träna lite med Nappe idag men om vädret håller i sig blir det inomhus. Inget kul att stå i spöregn med en hund som hatar regn.


Det har jag glömt att berätta att Napoleon är befriad från sin tratt under dagtid nu sedan igår. Nattetid får han ha den ett tag till då man inte har ngn koll på honom men han tycker det är så skönt att slippa den på dagarna och skulle han va dit och börja slicka är det bara att säga aaaa så slutar han. Jätteduktig kille jag har!


Ikväll ska vi som sagt på föräldramöte i skolan så då får Bel ha ansvaret här hemma och se till att killarna sköter sig. Sååå skönt nu när de börjar bli stora så man slipper ha barnvakt i tid och otid.


En kaffe och en förbjuden sen kör jag igång
Kram på er

Av Ciabel - 1 september 2009 21:27

Jo visst åkte vi på kursen Napoleon och jag!

Var jättenyttigt bara det där att vara med andra hundar utan att få hälsa. Koncentrationen var på topp de första 15 minuterna men sen blev han jättetrött i huvudet (jag med).

Hade förmånen då vi halkade in efter kursstart att vi fick en egen instruktör som bara ägnade sig åt oss. Nu har vi läxor må ni tro till nästa vecka. Sitta och ligga med belastning. Inte resa sig innan frikommando och att aldrig upprepa ett kommando utan korrigera direkt (e lite dålig på det).

Känns lite svårt för han är ju i alla fall min lilla sladdis:)

Däremot sa han, instruktören att efter att ha sett Nappe in action att är vi bara konsekventa kommer det gå blixtsnabbt att få Nappe dit vi vill för han var ett riktigt arbetsämne men det är väl alla pudlar!

Nej nu ska Nappe och jag gå och sova känns det som. Kanske ett glas vin innan:)

Av Ciabel - 1 september 2009 08:08

Ja då e´det tisdag igen och allt rullar på i gamla fotspår.

Trodde jag skulle ha 2 sjuka killar hemma idag för Johannes var jättetrött och gnällig igår och Alexander jättetäppt i näsan och sa att det "sved" i munnen igen.

Inte då, i morse var de som vanligt igen så det var nog ändå bara trötthet.

Belinda är igång som vanligt sedan igår men snorar fortfarande lite, men kan inte hålla henne hemma hur länge som helst för det.


Hittade en som håller hundkurser rätt nära där vi bor igår och mailade henne att jag ville börja med Nappe nästa kursstart. Fick tillbaka att vi är välkomna redan ikväll för den här kursen var inte full. Andra tillfället men skulle få tillgodo det vi missat vid nästa start. Vet bara inte om Nappe orkar med tanke på att det är bara 1 vecka sen kastreringen.

Vi får se hur jag gör.....


Tillbaka till äpplena!

Stod hela dagen igår men har lika mycket kvar så nu får jag köra igång igen. Ska ta fram min lilla svamptork tänkte jag och torka äppelringar i den, så gott att knapra på.


Veckan är fullspeckad.

Idag kommer Lisa förbi med Nelly och Simon så ska vi ut och gå, sen ev kurs ikväll.

Imorgonkväll är det föräldramöte i skolan.

På torsdag ska jag t läkaren m min halgus valgus sen jobbar jag 4 nätter i rad. Känns så där måttligt lockande just nu måste jag säga men men det blir nog bra.

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se